Metabond Universal - Sajben Autószervíz

Tartalomhoz ugrás

Metabond Universal

METABOND

Metabond Universal

A Metabond Universal újgenerációs fejlesztés, olajkenésű gépek, motorok, berendezések széles skálájának korszerű fémfelület-nemesítője, kiemelkedő súrlódáscsökkentő és általános kenésjavító hatással. Ajánlott minden új, újszerű és kopott olajkenésű berendezésben, ahol a súrlódáscsökkenés és kopáscsökkenés a kívánt eredmény.

A legtöbb berendezés esetében a felhasznált energia 25%-a súrlódás által vész el. Ezt a súrlódási veszteséget a Metabond Universal 60%-kal csökkenti.
Az újgenerációs Metabond, a legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítő és általános kenésjavító összetevőkkel egészíti ki a kenőolajat, ami minden helyre eljut, ahol súrlódás alakulhat ki.
Belsőégésű motorok esetén az emissziós gázokban csökken a mérges gázok aránya. Emellett nagymértékben mérséklődik az esetleges olajfogyasztás és megnő a kompresszió.
A Metabond elsődleges hatása a kémiai fémfelület-nemesítés, melynek következtében a termék ideális feltételeket biztosít az olajfilm számára, így jelentősen megnöveli a berendezés élettartamát. A ma legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítőhöz hozzáadott általános kenés-elősegítő összetevők miatt a Metabond Universal biztonsági kenést nyújt. Ez megkönnyíti a berendezések belső működését és az alkatrészek mozgását, ami teljesítménynövekedéssel és energia-megtakarítással jár.  Új berendezésben folyamatosan használva garantálja az élettartam megháromszorozódását.
A Metabond Universal nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve azok saját anyagát nemesíti fel. Az így kialakult rendkívül kemény és nagyon sima felület ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, károsodásoknak, akár extrém terhelés esetén is ideális feltételeket biztosít a kenőolajok számára. A nagymértékben lecsökkenő súrlódás által az üzemi hőmérséklet, valamint a zajszint is azonnal észrevehetően mérséklődik.
Mivel a Metabond Universal fémfelület-nemesítője az egymáson súrlódó fémekbe épül be és azok saját anyagát nemesíti fel, kiküszöböli a hidegindítási nehézségeket és bizonyos ideig védőhatást biztosít részleges olajhiány, vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is. Keverhető minden szintetikus és ásványi bázisú kenőolajjal. A Metabonddal kezelt olaj a kenőképességét később veszíti el, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérséklődik a környezeti terhelés is.
Megfelelő felhasználás mellett a berendezésekben garantáltan semmilyen előnytelen elváltozás nem történhet.
Felhasználási területe:
Felhasználása teljesen univerzális, belsőégésű motorok (benzin, dízel, gáz), kézi kapcsolású váltók, hajtóművek, differenciálművek, ipari berendezések, kisgépek, ipar olajkenésű helyeire alkalmazható, a kenőolajba keverve. Kenőzsírokkal is keverhető. Felhasználható mindenhol, ahol a súrlódáscsökkenés kívánt eredmény.
Különleges eredmények érdekében belsőégésű motorok benzin üzemanyagába is keverhető, de ilyen irányú felhasználását kísérleti tesztek elvégzése után tegyük.
Használata:
Nem igényel szakértelmet és szerszámot, egyszerűen 5-10%-os arányban a friss ásványi vagy szintetikus olajhoz adagoljuk. Nem egyszeri kezelést alkalmazunk, hanem lehetőleg minden olajcserénél pótoljuk. Utókezelésnél a keverési arány szintén 5-10%. Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását!
Benzinbe történő bekeverés esetén a keverési arány 2-6 ml/ 1 liter benzin. A kétütemű motorolajjal önmagában nem keveredik, ezért mindig a benzinbe, vagy már a kész keverékhez töltsük! Használat előtt felrázandó!
Származás: EU
Kiszerelés: 250 ml, 5 liter

Vissza a tartalomhoz