Metabond Old Special - Sajben Autószervíz

Tartalomhoz ugrás

Metabond Old Special

METABOND

Metabond Old Spezial (ÚJ)

A Metabond Old Spezial újgenerációs fejlesztés, a járművek, berendezések kopott, jelentős olajfogyasztású motorjainak legkorszerűbb nanotechnológiás, magasviszkózus fémfelület-nemesítője, kiemelkedő tömítő és rendkívüli kenésjavító és súrlódáscsökkentő hatással. Ajánlott kopott benzin-, dízel- és gázüzemű személy- és haszongépek motorjaiba az előírt minőségű kenőolajhoz keverve.

Az újgenerációs Metabond, hamumentes fémfelület-nemesítő és a legkorszerűbb kenés-elősegítő összetevőkkel egészíti ki a motorolajat, ami a nanokerámiát minden olyan helyre eljuttatja, ahol súrlódás alakulhat ki. A nanorészecskék eljutnak a hengerek, dugattyúk, csapágyak, gyűrűk, fogaskerekek stb. fémes súrlódási felületeinek felszíni egyenetlenségeibe, ott beraktározódnak, rögzülnek és részben beégnek. A magasviszkózus adalék és a kerámiarészecskék  a súrlódás csökkentésén kívül a tömítetlenségi problémákat is megoldják. Kiemelkedően mérséklődik az olajfogyasztás és megnő a kompresszió, továbbá az emissziós gázokban drasztikusan csökken a mérges gázok aránya.
A Metabond elsődleges hatása a kémiai fémfelület-nemesítés, melynek következtében a termék ideális feltételeket biztosít az olajfilm számára, így jelentősen megnöveli a berendezés élettartamát. A ma legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítőhöz hozzáadott nano méretű polikerámia különösen alacsony súrlódási koefficiense és a legkorszerűbb kenéselősegítő összetevők miatt a Metabond Old Spezial biztonsági kenést nyújt. Ez megkönnyíti a motor belső működését és az alkatrészek mozgását, ami a motor teljesítményének növekedésével és üzemanyag-megtakarítással jár.
A kerámia komoly jelentőséggel bír a modern kenéstechnikában. A motorok fémes súrlódási felületeinek érdessége igen csekély, gyakran csak 1 mikron, így a nagyobb mikrorészecskék nem tapadnak meg a fém felszínén. Az olajszűrő szűrőelemei általában 15-25 mikron méretű szűrőstruktúrával és szűrőfinomsággal rendelkeznek (a szuperfinom szűrők 1-3 mikron finomságúak), tehát a Metabond Old Spezial nano méretű polikerámiáját nem tudja kiszűrni. A Metabond Old Spezial így főáramú és mellékáramú szuper-finom szűrő esetén is használható.
A Metabond Old Spezial nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve azok saját anyagát nemesíti fel. Az így kialakult rendkívül kemény és nagyon sima felület ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, károsodásoknak, akár extrém terhelés esetén is ideális feltételeket biztosít a kenőolajok számára. A nagymértékben lecsökkenő súrlódás által az üzemi hőmérséklet, valamint a zajszint is azonnal észrevehetően mérséklődik.
Mivel a Metabond Old Spezial fémfelület-nemesítője az egymáson súrlódó fémekbe épül be és azok saját anyagát nemesíti fel, kiküszöböli a hidegindítási nehézségeket és bizonyos ideig védőhatást biztosít részleges olajhiány, vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is. Keverhető minden szintetikus, rész-szintetikus és ásványi bázisú kenőolajjal. A Metabonddal kezelt olaj a kenőképességét később veszíti el, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérséklődik a környezeti terhelés is.
Megfelelő felhasználás mellett a motorokban garantáltan semmilyen előnytelen elváltozás nem történhet.

Felhasználási területe:
Személygépjárművek, haszongépjárművek, mezőgazdasági berendezések, földmunkagépek és hajómotorok megkopott négyütemű benzin-, dízel- és gázüzemű motorjaiban használható.
Használata:
Nem igényel szakértelmet és szerszámot, egyszerűen az olajfogyasztástól függően 5-10%-os arányban (1 liter olajhoz 0,5-1 dl Old Spezial) a friss üzem-meleg kenőolajhoz adagoljuk. Az Old Spezial-t meleg motorba töltse! Használat előtt a dobozt melegítse fel 25-30°C-ra (tegye meleg vízbe, vagy meleg fűtőtestre) és alaposan rázza össze. A betöltést követően a motort néhány percig működtesse, vagy egyszerűen haladjon tovább. Nem egyszeri kezelést alkalmazunk, hanem lehetőleg minden olajcserénél ugyanilyen arányban pótoljuk. Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását
Származás: EU
Kiszerelés: 250 ml, 5 liter

Vissza a tartalomhoz