Metabond létfontosságú a motor védelmében !!! - Sajben Autószervíz

Tartalomhoz ugrás

Metabond létfontosságú a motor védelmében !!!

METABOND

METABOND termékek

Műhelyem tagja a Metabond hálózatnak, olajcsere alkalmával kérhető a Metabondos kezelés is. A teljes Metabond termékpaletta kapható a műhelyemben, és megvásárolható "Vendég" státuszban a hivatalos forgalmazó webáruházában. Az az Ügyfél, aki olajcsere alkalmával Metabondos kezelést is kér, munkadíj kedvezményben részesül !!! Részletek az "AKCIÓK" menűpont alatt, ahol összesen hatféle akció található !!!

Mi is az a Metabond?

A Metabond egy fémfelület nemesítő adalék, mely az olajba töltve a vele érintkezésbe lévő fémfelületeket felnemesíti, felkeményíti, felületi egyenetlenségüket csökkenti. Ennek következtében jelentősen csökken a belső súrlódás, csökken a veszteséghő, csökken az üzemanyag fogyasztás. 


Új gépi berendezéseken, motorokon folyamatosan alkalmazva akár megháromszorozza az  élettartamot. 


A ma korszerűnek számító, 10 évnél fiatalabb, de valójában alulméretezett motorikus alkatrészek, így a főtengely, és hajtórúd csapágyak, és vezérműláncok élettartamát is jelentősen megnöveli !!! Nincs szükség idő előtti vezérműlánc, ill. fő- és hajtórúd csapágy cserékre, motorfelújításra !!!


Van a Metabondnak egy vészüzem funkciója is, mely az olajzási rendszer részleges, vagy teljes meghibásodásakor átmenetileg átveszi az olaj szerepét, biztosítja a kenést, és nem engedi tönkre menni az adott motort, gépi berendezést. 


Ez egy megelőző karbantartás, olyan mint az emberi szervezetnél a vitamin. Aki megfelelően "el van látva vitaminnal", annak erősebb az immunrendszere, később betegszik meg, vagy meg sem betegszik. Metabond esetén is megelőző karbantartást végzünk. Ha van ideje beépülni a Metabondnak, megnöveli a motorunk éllettartamát, csendesebb járást biztosít, és olajzási rendszer meghibásodásakor megvédi a motorunkat! A megelőző karbantartás azért is fontos, mert az autógyárak kb. 15 éve elvették a "motorfelújítás" lehetőségét tőlünk szerelőktől. A mai korszerű autókba olyan motorokat terveznek, melyek nem felújíthatóak, nem fúrható a hengerük túlméretre, a főtengelyek sem köszörülhetőek már!!!  Ha pl olajzási hiba miatt sérül a hengerfal, vagy a főtengely csapágy, főtengely csap, akkor kuka !!! nem javítható !!! Új alkatrészek, vagy új/bontott komplett motor kell, ez pedig nem olcsó mulatság!!! Ezért is javaslom a Metabond használatát.
Az egyes Metabond termékekről részletes tájékoztatást a "METABOND" almenűiben olvashatunk

Milyen meghibásodás lehet az olajzási rendszerben?

  • Olajteknő sérülése egy padka, vagy egy úton felejtett kő miatt, következmény az olaj lassú elfolyása menet közben. Ezt sokan észre sem veszik, csak akkor, mikor az olajnyomás visszajelző "piros olajkancsó" a műszerfalon felvillan, vagy világítani kezd.

  • Olajszivattyú meghibásodása pl egy alkatrész sérülése, törése miatt. Ekkor az olajszivattyú hirtelen megáll, nincs olajnyomás. Pl VW-Audi PDTDI "6 szög tengely" hiba miatt. Vannak motorok, melyeknél a vezérműszíj hátoldala hajtja az olajsztivattyút (pl régebbi VW Diesel motorok), annak lazulása is okozhat olajszivattyú leállást, vagy elégtelen forgást.

  • Rossz minőségű olajszűrő, vagy olajgomba is szivároghat, akár menet közben is meghibásodhat, ekkor is elfolyik az olaj.

  • Olajkörben fellehető gumialkatrészek öregedése miatt azok elrepedhetnek, az olajat nem megfelelő helyre pumpálja az olajszivattyú, részleges olajzási hiba léphet fel a távolabbi alkatrészeknél, pl vezérműtengelynél stb.


Az összes lehetőséget igen nehéz lenne felsorolni, ellenben tény, hogy ha bármilyen olajzási hiba fellép, és előzőleg Metabonddal kezelt volt az olajunk, marad időnk arra, hogy biztonságban leálljunk, és a motorunk nem fog károsodni.

Milyen helyzetek lehetnek ezek?

  • Bármelyik olajzási hiba felléphet egy előzés közben is. Ekkor nem kerülünk veszélybe, be tudjuk fejezni az előzést biztonsággal, majd egy arra alkalmas helyen leállunk. Metabond nélkül nagy fordulaton járatott motornál elég pár másodperc, és a motorunk "bekopog", mire leállunk, a motorunk tönkre megy!!! Metabond esetén ez nem következik be.

  • Olajzási gondunk lehet éjszaka is, nem kell leállnunk az út szélén a sötétben, hanem elgurulhatunk az első településig, parkolóig, és biztonságban leállíthatjuk autónkat. Ugyanez a helyzet autópályán, nem kell a leállósávon leállnunk, elgurulhatunk az első pihenőig.


A Metabond "vészüzem funkciója" , vagyis amíg átveszi az olajzás szerepét, kíméletes üzemben több tíz km!!! Ezek nem csak teszt értékek, konkrét eseteim is vannak ezzel kapcsolatban!

A motorolajon kívül kezelhetjük Metabonddal a váltóolajat, hidraulika olajat, és az üzemanyagokat is. Mindenhol, ahol Metabonddal kezeltük az alkatrészeket, jelentős élettartam javulást lehet tapasztalni. Üzemanyagok esetén pl a porlasztók, üzemanyagszivattyúk lényegesen hosszabb élettartamuak lesznek.

Tisztelt Látogató!!!

Akinek elnyerte tetszését a Metabond, lehetőséget biztosítok műhelyemben egy termékbemutató DVD megtekintésére, ahol meggyőződhetünk a termék valódi tudásáról. Ha valaki nem bízik a videoban, akkor ugyanezt élőben is megtekintheti, egy tesztgép segítségével élő egyenesben tekinthető meg mindaz, amit leírtam. Ehhez időpont egyeztetés szükséges.

Érdeklődés esetén keressenek az elérhetőségeimen!

Vissza a tartalomhoz