Metabond tájékoztató - Sajben Autószervíz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Metabond tájékoztató

METABOND

METABOND termékek

Műhelyem tagja a Metabond hálózatnak, olajcsere alkalmával kérhető a Metabondos kezelés is. A teljes Metabond termékpaletta kapható nálam is. Az az Ügyfél, aki olajcsere alkalmával Metabondos kezelést is kér, az olajcsere munkadíja 1 óra erejéig ingyenes!!! Részletek az "AKCIÓK" menűpont "Olajcsere Metabonddal" almenű alatt.

Mi is az a Metabond?

A Metabond egy fémfelület nemesítő adalék, mely az olajba töltve a vele érintkezésbe lévő fémfelületeket felnemesíti, felkeményíti, felületi egyenetlenségüket csökkenti. Ennek következtében jelentősen csökken a belső súrlódás, csökken a veszteséghő, csökken az üzemanyag fogyasztás. Új gépi berendezéseken, motorokon folyamatosan alkalmazva akár megháromszorozza az  élettartamot. Van egy vészüzem funkciója is, mely az olajzási rendszer részleges, vagy teljes meghibásodásakor átmenetileg átveszi az olaj szerepét, biztosítja a kenést, és nem engedi tönkre menni az adott motort, gépi berendezést. 


Miért szükséges a Metabond használata?


Azért szükséges, mert az autógyárak, és az autótulajdonosok érdekei sajnos gyökeresen ellentételesek egymással !!! Ma már az autók adott élettartamra készülnek !!! Ez azt jelenti, hogy a számítógépes tervezésnek köszönhetően optimalizálják (csökkentik, gyengítik !!!) az alkatrészek méretét, hogy csak addig működjön, ameddig az szükséges. A kopás, elhasználódás ezáltal tervezett. Kb 5 év, ill. 250e km az az élettartam, amire ma terveznek egy autót, motort, váltót stb!!!  A konstrukciók olyanok, hogy felújításuk nem lehetséges, vagy nagyon drága és gazdaságtalan lenne. Egyszerű a képlet a gyárak szerint: "Használd adott ideig, aztán dobd ki, és vegyyél újat!!!" Ezt azért sokan nem fogadjuk el, én sem, ezért az autótulajdonosok mellé állok, és lehetőséget bíztosítok a helyzet javítására. 

Ezt a tervezett élettartamot mi autótulajdonosok, és szervízeléssel foglalkozó műhelytulajdonosok kitolhatjuk az alábbi lépésekkel:

  • megfelelő időben elvégzett olajcserékkel, ami 10-15e km-nként történik, és nem a gyárilag ajánlott 30e km-nként !!!
  • megfelelő minőségű, és megbízható helyről származó olajokkal (sajnos sok a hamísítvány !!!)
  • METABOND adalékok használatával, mely nagymértékben megnöveli a motorunk élettartamát, és a belső surlódás csökkentésével még üzemanyagot is megtakarít számunkra !!!

 Ez egy megelőző karbantartás, olyan mint az emberi szervezetnél a vitamin. Aki megfelelően "el van látva vitaminnal", annak erősebb az immunrendszere, később betegszik meg, vagy meg sem betegszik. Metabond esetén is megelőző karbantartást végzünk. Ha van ideje beépülni a Metabondnak, megnöveli a motorunk éllettartamát, csendesebb járást biztosít, és olajzási rendszer meghibásodásakor megvédi a motorunkat! A megelőző karbantartás azért is fontos, mert az autógyárak kb. 15 éve elvették a "motorfelújítás" lehetőségét tőlünk szerelőktől. A mai korszerű autókba olyan motorokat terveznek, melyek nem felújíthatóak, nem fúrható a hengerük túlméretre, a főtengelyek sem köszörülhetőek már!!!  Ha pl olajzási hiba miatt sérül a hengerfal, vagy a főtengely csapágy, főtengely csap, akkor kuka !!! nem javítható !!! Új alkatrészek, vagy új/bontott komplett motor kell, ez pedig nem olcsó mulatság!!! Ezért is javaslom a Metabond használatát. 
A Metabond termékekről részletes leírás a további almenűkben ill. a "www.metabond.hu" oldalon olvasható.

Milyen meghibásodás lehet az olajzási rendszerben?

  • Olajteknő sérülése egy padka, vagy egy úton felejtett kő miatt, következmény az olaj lassú elfolyása menet közben. Ezt sokan észre sem veszik, csak akkor, mikor az "olajkancsó" a műszerfalon felvillan, vagy világítani kezd.

  • Olajszivattyú meghibásodása pl egy alkatrész sérülése, törése miatt. Ekkor az olajszivattyú hirtelen megáll, nincs olajnyomás. Vannak motorok, melyeknél a vezérműszíj hátoldala hajtja az olajsztivattyút (pl régebbi VW Diesel motorok), annak lazulása is okozhat olajszivattyú leállást, vagy elégtelen forgást.

  • Rossz minőségű olajszűrő, vagy olajgomba is szivároghat, akár menet közben is meghibásodhat, ekkor is elfolyik az olaj.

  • Olajkörben fellehető gumialkatrészek öregedése miatt azok elrepedhetnek, az olajat nem megfelelő helyre pumpálja az olajszivattyú, részleges olajzási hiba léphet fel a távolabbi alkatrészeknél, pl vezérműtengelynél stb.


Az összes lehetőséget igen nehéz lenne felsorolni, ellenben tény, hogy ha bármilyen olajzási hiba fellép, és előzőleg Metabonddal kezelt volt az olajunk, marad időnk arra, hogy biztonságban leálljunk, és a motorunk nem fog károsodni.

Milyen helyzetek lehetnek ezek?

  • Bármelyik olajzási hiba felléphet pl.egy előzés közben. Ekkor nem kerülünk veszélyhelyzetbe, be tudjuk fejezni az előzést biztonsággal, majd egy arra alkalmas helyen leállunk. Igaz, hogy furcsán fognak ránk nézni, akiket megelőztünk, de lassítsunk, és guruljunk tovább kis fordulattal. Metabond nélkül nagy fordulaton járatott motornál elég pár másodperc, és a motorunk "bekopog", mire leállunk, a motorunk tönkre megy!!! Metabond esetén ez nem következik be.

  • Olajzási gondunk lehet pl. éjszaka, de nem kell leállnunk az út szélén a sötétben, hanem elgurulhatunk az első településig, parkolóig, és biztonságban leállíthatjuk autónkat. Ugyanez a helyzet autópályán, nem kell a leállósávon leállnunk, elgurulhatunk az első pihenőig.


A Metabond "vészüzem funkciója" , vagyis amíg átveszi az olajzás szerepét, kíméletes üzemben több tíz km!!! Ezek nem csak teszt értékek, konkrét eseteim is vannak ezzel kapcsolatban!

A motorolajon kívül kezelhetjük Metabonddal a váltóolajat, hidraulika olajat, és az üzemanyagokat is. Mindenhol, ahol Metabonddal kezeltük az alkatrészeket, jelentős élettartam javulást lehet tapasztalni. Üzemanyagok esetén pl a porlasztók, üzemanyagszivattyúk lényegesen hosszabb élettartamuak lesznek.

Tisztelt Látogató!!!

Akinek elnyerte tetszését a Metabond, lehetőséget biztosítok műhelyemben egy termékbemutató DVD megtekintésére, vagy másolja be a böngészőbe az alábbi linket:

https://www.youtube.com/watch?v=M5pnJYeuDNc&feature=share

ahol egy kisfilm megtekintésével meggyőződhetünk a termék valódi tudásáról.
Ha valaki nem bízik a videoban, akkor ugyanezt élőben is megtekintheti, egy tesztgép segítségével élő egyenesben tekinthető meg mindaz, amit leírtam. Általában 2 hetes gyakorisággal élő termékbemutató tekinthető meg. Ehhez időpont egyeztetés szükséges.

Érdeklődés esetén keressenek az elérhetőségeimen!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz